Monday 14 September 2015

Kaj najdemo v nadzorni plošči?


  1. Dashboard (nadzorna plošča ali konzola). Jezik lahko spremenite na sledeči povezavi: https://www.blogger.com/language.g (pozor, pri spremembi v Slovenščino, se je meni avtomatično spremenila tudi končnica bloga iz .com v .si)
Začnimo pri samem bistvu - nadzorni plošči. Magičnem mestu kjer se skrivajo nastavitve za praktično vse kar potrebujemo. :D



O nadzorni plošči boste še veliko poslušale, a jo imate nekatere v angleščini druge pa v slovenščini, zato najprej primerjajmo oba pogleda.

Največkrat viden je Overview oz. Pregled. Moja prva naloga je odgovoriti na vprašanje ali je kaže Blogger statistika identične podatke kot Google Analytics. PR/uvoznike zanimajo tudi te podatki in dostikrat me vprašate kaj posredovati. Pustimo ob strani ali sploh kaj posredovati za neplačana sodelovanja. To je bolj tema za vročo razpravo na BBMU konferenci. :P

To, kar vidite na prvi strani, je število ogledanih strani in ne število unikatnih obiskovalcev, po katerem se ponavadi sprašuje. Kako se pa številke ujemajo z GA, pa upam da, bom lahko že na konferenci odgovorila.

Prvi post je bolj referenčen, da boste lahko tiste s SLO vmesnikom lahko hitro našle o kateri nastavitvi govorim.
Naslednji bo verjetno o tem kako naštimati Google Analytics, ker ponuja le ta veliko boljši vpogled v statistiko kot Bloggerjeva verzija.




















No comments:

Post a Comment