Monday 28 September 2015

Kako naj namestim Google Analytics?

Statistični podatki, ki so nam na voljo v Nadzorni plošči v Bloggerju, so premalo za to kar malo bolj resni blogerji potrebujejo.
Danes vas bom peljala čez glavne korake kako se prijaviti v GA (=Google Analytics), da bomo vse udeleženke prve slovenske lepotne konference na "isti strani". Predavanje o statistiki se bo namreč vrtelo bolj okoli predstavitve najpomembnejših delov GA, ker enostavno ne bo časa za kaj več.



1. Kliknite TUKAJ in se PRIJAVITE v Google Anayitics storitev z vašim GMAIL računom.


Kliknite I Agree oz slovenski ekvivalent (prej morate pogledati pod vse tri modre puščice) in že vidite možnost Sign up.


Pokaže se vam okno, kjer je že avtomatično izbrana možnost Website (spletna stran), ki je to kar mi potrebujemo. Izpolnite podatke in kliknite Get tracking ID.


Sprejmite pogoje in že vidite vašo številko v obliki UA-00000000-0. Celotno UA kačo označite in kopirajte (CTRL+C).


Vrnite se v Blogger in pod Settings - Other (Nastavitve - Drugo) prilepite (CTRL+P) ID številko v polje Google Analytics - Analytics Web Property ID.


Kliknite Save settings in to je to. Podatki se bodo počasi začeli zbirati, vi pa imate nujno opremo za prihajajoče predavanje. :D

2 comments:

  1. Hvala ti za tole, končno vem, kako moram nastaviti Google Analytics, da mi bo bral podatke kot je treba. Zdaj jih bom lahko vsaj primerjala s številkami, ki mi jih ponuja sam Blogger. :D

    ReplyDelete